tiistai 2. marraskuuta 2010

Eräänä viikonloppuyönä

Olimme kotiutumassa kaverin kanssa erään baari-illan jälkeen - ja niinkuin aina siinä vaiheessa alkoi nälkä kaihertaa sisuksiamme. Mitä normaalit ihmiset tekisivät tässä kohtaa? Hakisivat viereisestä mäkistä jotain syötävää, mutta sehän ei tietenkään meille riittänyt, vaan kävimme eräässä 24h-ruokakaupassa hakemassa perunoita ja kanan rintafileitä ja teimme itse nugettimme ranskalaisten kera. Väittäisin että lopputulos maistui kuitenkin sen verran paremmalta kuin mäkkimössö että kannatti se pieni vaiva siinä kohtaa.

Nugetit & ranskalaiset currymajoneesilla

1 pkt broilerin rintafileitä
800 g rosamundaa
pankojauhoja (tai korppujauhoja)

marinadi:

1-2 tuoretta chiliä
2 kynttä valkosipulia
1 pieni sipuli
nippu persiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

frittitaikina:

1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl olutta
suolaa

currymajoneesi:

1 keltuainen
1/2 rkl valkoviinietikkaa
matalahappoista oliiviöljyä tai rypsiöljyä
currya

Leikkaa rintafileet sopiviksi suupaloiksi. Kuutioi sipulit ja hienonna persilja sekä chilipalot, sekoita marinadin ainekset sekaisin ja laita broilerinpalat maustumaan. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen ranskalaisten näköisiksi tikuiksi. Huuhtele tikkuja hetki vedessä jotta saat ylimääräistä tärkkelystä perunoista pois.

Valmista currymajo. Vatkaa pienessä kulhossa voimakkaasti keltuaista samalla valuttaen öljyä ohuena nauhana joukkoon. Aloita varovaisesti ja pienellä öljymäärällä, muuten majoneesi ei lähde muodostumaan. Jatka öljyn lisäämistä kokoajan sekoittaen kunnes lopputuloksena on paksu majoneesi. Mausta valkoviinietikalla sekä reilusti currylla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Tee frittitaikina jauhoista, oluesta sekä kananmunasta.

Laita pannulle tai kattilaan reilusti (1 l) öljyä kuumenemaan 160 asteeseen ja paista kuivattuja ranskalaisia 5-7 minuuttia kunnes suurin osa perunoiden sisältämästä vedestä on haihtunut. Kasaa ritilälle valumaan ja toista kunnes kaikki ranskalaiset ovat paistettu. Nosta tämän jälkeen öljyn lämpötila 175-180 asteeseen ja paista ranskalaiset toisen kerran (2-3 min) kunnes ne saavat kauniin värin ja rapean pinnan. Suolaa hyvin.

Pyörittele broilerinpalat frittitaikinassa ja tämän jälkeen pankojauhoissa. Pankojauhot ovat japanilaisen keittiön paljon käyttämiä, hieman korppujauhojen tapaisia mutta suurempirakeisia jauhoja jotka tehdään leivästä. Helsingissä mm. tokyokan myy pankojauhoja. Friteeraa palat 180 asteisessa öljyssä kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.

Tarjoile ranskalaisten, sitruunalohkon, currymajon sekä ketsupin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti