tiistai 10. marraskuuta 2009

Arkiruokaa, osa 2

Kun taannoisen kurpitsarisoton kanssa tarjotusta kanasta jäi muutama rintafile käyttämättä, piti niille jotain käyttöä keksiä ja mieleen juolahti eräs toinen arkiruoka jonka tekemisessä ei montaa hetkeä mene - kastikkeen valmistaa sillä aikaa kun riisi kypsyy.

Mandariinikana


1 pkt broilerin fileesuikaleita
1 tlk mandariinilohkoja liemessä
1 dl kuohukermaa
1 rkl currya
1 rkl fariinisokeria
1/2 rkl rosmariinia
liha- tai kanafondia
suolaa
pippuria
voita
2 rkl vehnäjauhoja
riisiä


Laita riisi kiehumaan ja riisin kypsyessä valmista kastike. Ruskista fileesuikaleet voissa ja rouhi päälle pari kierrosta pippuria, siirrä pois pannulta. Sulata pannulla sen verran voita että saat vehnäjauhot sekoitettua tahnaksi voin kanssa. Kaada joukkoon mandariinilohkot liemineen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput mausteet ja kerma, sekoita. Lisää fileesuikaleet ja jätä kannen alle muhimaan lempeällä lämmöllä kunnes riisi on kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti