tiistai 17. marraskuuta 2009

Paistettua siikaa ja racletteähkyä

Viikonlopun jäljiltä puoli kiloa raclettejuustoa painoi maanantaina vielä sen verran vatsanpohjalla että mieli teki jotain hieman kevyempää ruokaa. Tuumasta toimeen ja kaupasta mukaan tarttui siikafile, kirsikkatomaatteja, papuja, rucolaa ja basilikaa. Jääkaapissa hyvässä mullassa oli vielä tallella syksyllä nostettuja viimeisiä uusia perunoita omalta maalta jotka eivät kylkeen kaipaa muuta kuin sipaisun voita.


Kalan paistamista moititaan turhaan vaikeaksi, ei se sitä ole. Nyrkkisääntönä voisi sanoa että paistaa kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin kunnes nahka on kauniin ruskea ja rapea, jonka jälkeen file käännetään ympäri ja paistetaan toiselta puolelta vielä noin minuutin verran.

Kaupasta sattui löytymään mukavan kypsiä kirsikkatomaatteja joista syntyi upean kesän makuinen lisuke kalalle kun tomaatteja hetken aikaa lämmitteli pannulla sipulin ja yrttien kera.

Paistettua siikaa


2 siikafilettä

hyviä kiinteitä perunoita
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 nippu vihreitä papuja
2 shalottisipulia
rucolaa
basilikaa
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
voita
suolaa
pippuria
 
Laita perunat kiehumaan kevyesti suolattuun veteen. Leikkaa pavuista päät auki ja keitä niitä runsaasti suolatussa vedessä muutaman minuutin ajan kunnes ovat kypsiä, jätä papuihin kuitenkin napakka suutuntuma. Kaada vesi pois papukattilasta ja laita papujen sekaan nokare voita, pidä kattilassa lämpimänä.
 
Leikkaa siikafileet sopiviksi annospaloiksi, hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Kuumenna pannu kunnolla ennen kalojen lisäämistä. Jos öljysit palat kunnolla, ei pannulle tarvitse juuri öljyä lisätä vaan voit laittaa kalat suoraan pannulle, nahkapuoli alaspäin. Paista kauniin ruskeiksi, käännä ympäri ja paista vielä noin minuutin verran. Nosta sivuun.
 
Lisää pannulle oliiviöljyä, kuutioidut sipulit ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja pari rkl valkoviinietikkaa, pyörittele pannulla kunnes tomaateista alkaa mehu irrota ja kuori hieman hajota. Lisää joukkoon silputtua basilikaa ja rucolaa, pyöräytä nopeasti sekaisin ja jaa lautasille annoksiksi, vierelle pavut, kala ja perunat voin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti