maanantai 2. marraskuuta 2009

Arkiruokaa

Arkena kelpaa hyvin perusruoka jota valmistaa nopeasti suuremmankin satsin mitä syö pari päivää, loput voi sitten pakastaa myöhempään ajankohtaan. Ruuanlaitto muutenkin on sosiaalinen tapahtuma, ei pelkästään itselleen viitsi väkertää pitkiä menuja, niitä syödessä pitää olla muitakin mukana joiden kanssa voi sitten vaihtaa ajatuksia ruuasta.

Makaronilaatikko on pysynyt vuodesta toiseen suomalaisten suosikkiruokana, ja mikäs siinä, onhan se halpaa ja maistuvaa perusruokaa. Omasta mielestäni makaronilååda on parhaimmillaan kun se on irtonaista ja kosteaa, maustettuna tuoreella oreganolla ja parmesanraasteella.

Makaronilååda

700 g pastaa (puolet pennejä, puolet tavallista makaronia)

3 sipulia
800 g sikanautaa
1 l kulutusmaitoa
2 munaa
nippu tuoretta oreganoa
100 g parmesania
maustepippuria
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
voita

Keitä pasta runsaassa vedessä merisuolalla maustettuna 8 min. Tällä välin kuutioi sipulit ja kuullota oliiviöljyssä, siirrä isoon kulhoon. Paista jauheliha myöskin oliiviöljyssä, mausta maustepippurilla, mustapippurilla, suolalla sekä tuoreella oreganolla ja sekoita sipuleiden joukkoon kulhossa. Valuta pasta, mutta älä huuhdo. Lisää kulhoon pasta sekä raastettu parmesan, sekoita. Kaada voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito (1 l maitoa / 2 munaa). Vuole pinnalle vielä pari nokaretta voita ja paista uunissa 175 C noin reilu puoli tuntia, muista jättää laatikko kosteaksi sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti